Standart bir kahve dükkanı ile iyi bir kahve kavurma makinesine sahip kahve dükkanı arasındaki fark algı ve kalitedir.
Satın aldığınız kahveleri müşterilerinize sunmak yerine kendi kahvenizi kavurup demlemeye geçmek istiyorsanız bu makale tam size göre.Öncelikle belirtelim, bu harika bir fikir! Kahve menünüze kendi tarzınızı eklemenize, müşterilerinizin ilgisini çekmenize ve gelir akışlarınızı çeşitlendirmenize yardımcı olacaktır. Yine de kendi kahvenizi üretmeye başlamanın bazı püf noktaları vardır! Hazırsanız başlayalım?
Kahve kavurmada pratik olmanız gerekir, başlamadan önce kurmadan kavurma makinesi ve beraberinde gelen diğer ekipmanlar için yeterli yerinizin olması gerekir. Bunlar: kahve ambalajları, sızdırmaz plastik kovalar, ham çekirdekler ve kav, kavrulmuş çekirdekler için alan, yangın söndürücü, kavurma makinesini çalıştıran personele hareket alanı gibi çalışma ortamının verimi için gerekenlerdir.
Mağaza düzeninizi oluşturmanız için hayal gücünüz ve kağıt üzerinde biraz eskiz gerekecek. Genellikle en iyi seçenek, müşterilerin kavurmanın gerçekleştiğini görebilmesi için makinenin cam bir bölmeye konumlandırılmış olmasıdır. Kavurma makinenizi sergileyerek müşterileri mağazanıza çekecek bir cazibe yaratabilirsiniz. Onlarla etkileşim kurmak ve kavurma yöntemlerinizin kahvede en iyi lezzeti nasıl ortaya çıkardığını ve markanızı nasıl somutlaştırdığını açıklamak için kullanabilirsiniz. Tabii ki, bazı kavurucular diğerlerinden daha büyüktür, bu bizi bir sonraki noktaya getirir.
Kahve dükkanınız için doğru kavurucuyu seçin
Bir kavurma makinesi satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken iki faktör vardır:
Kaç kilo kavrulmuş çekirdeğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz? Bu gibi detayları çözmek için Kuban Makina sizinle tecrübelerini paylaşacaktır. Her hafta kavurmaya ne kadar zaman ayırabileceğinize, yeşil ve kavrulmuş çekirdekler için ne kadar yeriniz olduğuna karar verin. Birkaç kiloluk kavurma makineleriyle başlamak genellikle iyi bir seçimdir, ancak hesaplarınız 10 kiloluk bir makineyle başlamanız gerektiğini de gösterebilir.
Kahve Kavurucuları incelemeye başladığınızda kendinize şunları sorun:
- İmalat kalitesi nedir?
- Isıyı çekirdeklere eşit olarak dağıtacak kadar güçlü mü? Isıyı, tambur içinde homojen dağıtamayan düşük kaliteli kavurma makineleri kabul edilemez.
- Hava akışı kontrolü sunuyor mu? (Hava akışı, alev boyutu, tambur hızı gibi değişkenlerin kontrolünü sunuyor mu?
- Sıcaklık probu hassasiyeti ve tipi ne olacak
- Göz ardı etmemeniz gereken bir diğer unsur da güçlü soğutma emişine sahip bir soğutma tepsisidir. Çekirdeklerin üç ila dört dakika içinde soğuması beklenir çünkü soğuyana kadar kavrulmaya devam ederler.
- Opsiyonel otomasyon sistemi ve özel kavurma yazılımı sunuyor mu? Bu kontrol sisteminin ve yazılımının özellikleri nelerdir?
- Kavurma makinesinin arkasındaki üretici şirketi de düşünmeyi unutmayın. Size yeterli desteği verecekler mi? Telefonla ulaşılabilir mi? Servis ve yedek parça destekleri ne durumda?
- Düzgün tasarlanmış ve monte edilmiş galvanizli veya çelik egzoz boruları iyidir.
- İç temizlik için kolay erişimde boruları bölümlere önemlidir, aksi takdirde birikme ve tıkanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. (Makine temizliği ve makinenin iç kısımlarına kolay erişim önemlidir, aksi takdirde yağ ve kepek birikmesi sonucu, tıkanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu durum makine performansını olumsuz etkiler.)
- Uygun gaz regülatörlerinin/basınç göstergelerinin yerinde olduğundan emin olun.
- Çoğu makinenin önerilen bir gaz basıncı vardır ve buna kesinlikle uyulmalıdır. Aksi takdirde kavurma makinenize veya kavurma kalitenize zarar verebilir.
- Baca gazı yakma cihazı – afterburner) daha temiz bir çevre sağlar.
Kavurma makinenizin özelliklerine uygun bir elektrik ve gaz hattı kurmak için profesyonel elektrik ve gas teknisyenlerine danışmalısınız. Kavurma makinesinin yakınlarına bir yangın söndürücü yerleştirmeyi unutmayın. İşletmeniz için yerel sağlık ve güvenlik düzenlemelerini de kontrol ettiğinizden emin olun.
Tabii ki, nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız harika bir kavurma makinesi sahip olmak anlamsızlaşabilir. Bu zanaat hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek, başarınız için çok önemlidir. Uygulamalı bir kurs, kahve kavurma sırasında neler olup bittiğine dair gerçek bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Kuban Makina bu konuda size yardımcı olacaktır. Öğrenme süreniz boyunca, tüm duyularınızı kullandığınızdan emin olun: işitme, koklama ve kavurma gelişimini izlemek daha iyi bir usta olmanıza yardımcı olacaktır. Sıcaklık artışı ve kahve rengi değişiklikleri hakkında notlar alın. Yazılım tabanlı kızartma kaydedicilere geçmeden önce kızartma verilerini manuel olarak kaydedebilirsiniz.
Kavurma işine sizden önce başlayan bir arkadaşınız varsa, birlikte kavurmayı deneyin. Kahvenizi nasıl sunacağınızı (örnekler: fincan seçimi) öğrenmeyi unutmayın, kalitesini değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Daha sonra, çekirdeklerin nemini , yoğunluğunu ve kavurma rengini ölçmek için çeşitli araçlara yatırım yapmaya karar verebilirsiniz.
Düzenli temizlik ve bakım planlaması yapın. Kavurmaya başladığınızda, tutarlı bir temizlik ve bakım programınız olması gerekir, haftalık olarak yapmanız önerilir ve iyi kavurma performansının anahtarıdır. Sorunların başlamasını beklemek yerine, temizleme alışkanlığını erkenden oluşturmak en iyisidir. Düzenli temizliğiniz şunları içermelidir:
- Baca egzoz boruları ve soğutma boruları
- Soğutma tepsisi ve altı
- Fanlar, unutmayın, biriken kepek ve yapışkan yağlı yüzeyler emiş kapasitesini azaltır.
- Yanma odası ve brülör
- Yağlama yatakları
Kavurma sıklığınız arttıkça makinenizin nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Sürtünme seslerine dikkat edin ve bunları duyduğunuzda hemen harekete geçin. Belirli bir gürültüye veya davranışa neyin neden olduğundan emin değilseniz, tedarikçinize danışın. Uzun vadede iyi çalışmasını sağlamak için kavurma makinenize iyi bakın.
Yeşil çekirdekler iyi bir standartta değilse, iyi bir kavurma makinesinin yapabileceği bir şeyler olabilir, istenmeyen nitelikler gizlenebilir, ancak yine de satmak ve sunmak istediğiniz kahve türü bu değildir. Yeşil kahve çekirdeği tedarikçinizde mümkün olduğunca çok kahve deneyin. Afrika, Latin Amerika ve Asya’dan gelen çekirdekleri deneyin ve kıyaslayın. Farklı işleme yöntemlerini örnekleyin. Yeşil çekirdek derecelendirme standartları hakkında bilgi edinin. Zamanla, yeşil çekirdek türlerini tanımaya başlayacaksınız.
Kahve Kavurma makinenizi işinizi pazarlamak için kullanın. Personeliniz ve müşterileriniz için düzenli olarak kupa bardakları gibi çeşitli kahve promosyonları üretin. Ekibiniz kavrulmuş kahvelerin koku, aroma, asidite, gövde, tatlılık ve dengesini değerlendirdikçe gelişecektir. Hem personelinize hem de müşterilerinize, özel kahvelerinizi sürekli deneme fırsatı verin, bu, marka sadakatlerinin yanı sıra kahveye olan tutkularını da artıracaktır.
Bir kahve dükkanına kavurma makinesi eklemek büyük bir adımdır. Zaman, kaynak ve eğitim yatırımı gerektirir, ancak aynı zamanda kendi kahve markanızı yaratmanın, yeni müşteriler çekmenin ve “kahve misyonunuzu” ilerletmenizin de kapısını açar. Kahve kavurma makinesi yatırımı doğru yapıldığında, yeni bir kahve dükkanı için mükemmel bir hamle olabilir. Ve zamanla belki daha büyük bir kavurma makinesine geçecek ve kendinizi diğer kahve dükkanlarına kahve satarken bulacaksınız.