Kahve kavurma; hiç şüphesiz, kahve severler için büyüleyici bir mecradır. Eşsiz lezzetler yaratmak için, kahvenin kalitesi kadar kavurma ustasının hüneri ile beraber kavurma makinesinin sunabilecekleri de tartışmasız en belirleyeci unsurları kapsar.

Kavurmada ulaşılmak istenen en önemli hedeflerden biri de profil tutarlılığı ve sürdürülebilirliktir.

Günümüzde profilin tutarlılığına yardımcı olan kavurma yazılımları, kavurma ustasını destekleyici nitelik taşır. Kavurma tarzını etkileyen bir diğer unsur ise; tambur yapısıdır.

Tek tamburlar ve çift tamburlar en yaygın tambur tipleridir.

Çift tamburun yapısı iç içe geçmiş iki tamburdan oluşur. Dıştaki tambur brülör vasıtasıyla kondüksiyonel yoldan ısınarak; iç tamburu ısıtır. Homojen bir şekilde ısınan iç tambur, kahve çekirdeklerinde oluşabilecek renk farklılıklarının da önüne geçerek daha kararlı, daha stabil bir kavurma deneyimi sağlar.

Diğer kavurma döngülerinde, (aynı değişkenlerle) aynı profili yakalamak çok daha kolaydır. Genellikle tavsiye edilen minimum kavurma kapasitesinin çok daha altında bile aynı kararlılığı yakalamak mümkündür. Tek tamburlu kahve kavurma makinelerine göre dezavantajı; ısı değişimleri ve ilgili profile bağlı aksiyonlara daha geç cevap vermesidir. Ayrıca; tambur yapısı itibariyle ön ısıtma süresi tek tamburlu kavurmalara nazaran 2-3 kat fazla zaman ve enerji gerektirirken; gün sonu soğuma süresi de bir o kadar fazla zaman gerektirir.

Agresif kavurma tarzını benimseyen kavurmacılar için tek tambur seçeneği; makinenin daha hızlı reaksiyon vermesinden ötürü daha çok tercih edilir. Kuban Supreme ve Base serisi; sizlerin ihtiyacı olan tüm özellikleri bünyesinde barındırmaktadır.